Het komt uit Amerika en heeft inmiddels ook vele Nederlandse restaurants bereikt: pulled pork, chicken en beef. Zelfs supermarkten en McDonalds bieden deze langzaam gegaarde lekkernij aan. En geen wonder ook, het malse vlees laat zich goed combineren en is verrassend lekker.
In Amerika kennen ze pulled pork al jaren. Daar wordt meestal een schouderstuk of procureur op grote barbecues, smokers, op een lage temperatuur gegaard. Wanneer het door en door gerookt is, kan het uit elkaar getrokken worden. Hoewel pulled pork op allerlei op manieren gegeten kan worden, wordt het traditioneel geserveerd op een wit kadetje met wat coleslaw en een saus op basis van azijn.
Kleur en smaak
Veel producenten garen het vlees in een darm en voegen eventueel nog een rooksmaak toe. Maar dat leidt niet altijd tot het beste resultaat. Voor pulled pork, chicken en beef is het belangrijk dat het vlees gaar gerookt is en een lekkere rooksmaak heeft. Ook de kleur en de (pink ring) van het vlees moet mooi zijn.
Speciale rookkasten
VSD heeft rookkasten ontwikkeld voor het roken en garen van pulled pork. Belangrijk is dat ze het effect van zo’n grote Amerikaanse barbecue kunnen nabootsen. Wie al een VSD rookkast heeft, kan deze eventueel laten ombouwen. Informeer gerust naar de mogelijkheden.